dissabte, 18 de gener del 2014

Barcelona dedica una plaça al creador de l'estelada

Barcelona dedica una plaça al creador de l'estelada

La ciutat ha inaugurat aquest dissabte la placa amb el nom de Vicenç Albert Ballester, a Ciutat Vella 

La ciutat de Barcelona ja té una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester, el creador de l'estelada. L'espai s'ha inaugurat aquest dissabte a al districte de Ciutat Vella. Es tracta d’un espai públic fins ara sense nom situat entre el carrer del Comerç i el passeig de Lluís Companys, a tocar de l’edifici de l’antic Jutjat de Guàrdia.
La placa amb la nova denominació s’ha destapat aquest dissabte al matí en un acte en el qual han participat el primer tinent d’alcalde de la ciutat, Joaquim Forn, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, la Comissió del Centenari de la Bandera Estelada, entitat que ha anunciat la seva dissolució justament perquè ha assolit l’objectiu amb el qual es va crear, i la coral El Poble que Canta.

Durant l’acte, Forn ha volgut remarcar que recordar Vicenç Albert Ballester només per la creació de la bandera estelada seria injust ja que ell era “un insubornable català i la seva principal preocupació era el ple reconeixement de la personalitat nacional de Catalunya”. El primer tinent d’alcalde de la ciutat ha indicat també que la figura de Ballester es torna “molt vigent avui”, sobretot tenint en compte els esdeveniments de la darrera setmana “en què el Parlament de Catalunya ha aprovat per una majoria àmplia sol·licitar a l’Estat poder celebrar la consulta.”

Mercè Homs, per la seva banda, s’ha referit a l’espai escollit per posar el nom de Vicenç Albert Ballester, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera: “un espai al costat de llocs carregats de simbolisme per a la ciutat i el país, a prop del Parlament de Catalunya, al costat del Born Centre Cultural, i a tocar del passeig que porta el nom del President Companys”.

La denominació de Vicenç Albert Ballester per a aquesta plaça es va aprovar al ple de Ciutat Vella del passat 4 de juliol amb els vots favorables del govern (CiU), i dels grups d’ICV-EUiA i Unitat per Barcelona-ERC.

La proposta de denominar un espai de la ciutat amb aquest nom ha trigat tres quarts de segle a fer-se realitat, i de fet coincideix amb el 75è aniversari de la mort del creador de la bandera independentista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada