Neix el panet «Saballut», en homenatge als castellers de Sabadell
ACN | 03/04/2014 a les 11:32h
Els 'Saballuts' creats pel Forn Gotés-Tot Teca de Sabadell. Foto: ACN.
Els sabadellencs ja poden tastar el seu propi panet. El Forn Gotés-Tot Teca ha creat el 'Saballut', un panet que homenatja la ciutat i la colla castellera coneguda amb el mateix nom. La iniciativa compta amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental. El pa és una creació de la fornera artesana Rosa Maria Gotés i està elaborat amb farina de blat, un toc d'oli d'oliva, ceba caramel·litzada (per fer al·lusió a la ceba present a l'escut de Sabadell) i deshidratada, farina de cigró (que fa referència al cigronet menut del Parc Agrari de la ciutat) i llevat mare. La fornera afirma que quan el pa és cuit i es talla el resultat recorda a les capes acolorides dels castells dels Saballuts.
"Tastar un Saballut t'arrela al territori, la natura i la tradició, uns orígens als que el Forn Gotés-Tot Teca sempre n'hem estat fidels", destaca Gotés. Per la seva part, la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, destaca que aquest producte ha aconseguit "conjugar a la perfecció els trets que defineixen el territori" i, a més, vinculat a la cultura popular, en un moment en que els Saballuts celebren el seu 20è aniversari. El regidor de comerç de l'Ajuntament, Carles Bosch, considera un "orgull" poder tenir aquest producte que ha confiat que també pugui atraure el turisme.
Els sabadellencs ja poden tastar el seu propi panet. El Forn Gotés-Tot Teca ha creat el 'Saballut', un panet que homenatja la ciutat i la colla castellera coneguda amb el mateix nom. La iniciativa compta amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental. El pa és una creació de la fornera artesana Rosa Maria Gotés i està elaborat amb farina de blat, un toc d'oli d'oliva, ceba caramel·litzada (per fer al·lusió a la ceba present a l'escut de Sabadell) i deshidratada, farina de cigró (que fa referència al cigronet menut del Parc Agrari de la ciutat) i llevat mare. La fornera afirma que quan el pa és cuit i es talla el resultat recorda a les capes acolorides dels castells dels Saballuts.
"Tastar un Saballut t'arrela al territori, la natura i la tradició, uns orígens als que el Forn Gotés-Tot Teca sempre n'hem estat fidels", destaca Gotés. Per la seva part, la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, destaca que aquest producte ha aconseguit "conjugar a la perfecció els trets que defineixen el territori" i, a més, vinculat a la cultura popular, en un moment en que els Saballuts celebren el seu 20è aniversari. El regidor de comerç de l'Ajuntament, Carles Bosch, considera un "orgull" poder tenir aquest producte que ha confiat que també pugui atraure el turisme.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada