Dimarts un altre dels col·lectius integrats a la CUP, Endavant, va fer un comunicat en què deia que preferia unes noves eleccions al març ‘abans que acceptar l’oferta totalment rebaixada i sense presidència de consens que ha fet JxSí’.
Heus ací el fragment del comunicat de Poble Lliure en què valora la proposta de Junts pel Sí:
‘Cal que l’independentisme recuperi la iniciativa política perduda i dugui a terme les passes que condueixin a la desconnexió de l’Estat espanyol i a l’inici d’un procés constituent popular, és a dir, cal que faci efectiva la Declaració del passat 9 de novembre. I per fer-la efectiva, cal un acord entre JxS i CUP que possibiliti la formació d’un Govern. El document presentat per JxS, fruit de les converses amb els negociadors de la CUP, pot ser un bon punt de partida que permeti la formació d’aquest govern.
Alhora cal que els tres espais sociopolítics que configuren a hores d’ara l’independentisme (ERC, DL, CUP) treballin per a desenvolupar una estratègia comuna per construir un Estat independent i per resistir els embats de l’Estat. Si no és així l’independentisme anirà rebent derrotes en les properes batalles, seguint els indicis del passat 20D, i al capdavall pot acabar perdent la guerra.
Pel que fa als emplaçaments a l’espai d’En Comú Podem, s’han de fer sempre sense desdibiuxar l’aposta independentista de la CUP. Retrocedir en l’independentisme per a passar a la reivindicació del referèndum només faria que reforçar les posicions dilacionistes en la direcció política d’aquest espai.
L’espai d’En Comú Podem és objectivament un rival de risc per a l’independentisme. Després de la pèrdua de pes d’aquesta proposta el 27S passat, el conjunt de l’independentisme ha ofert a aquest espai una possibilitat de recuperar-se exitosament i cal tenir clar que si es produïssin eleccions al març, en tindrà una altra per a reforçar-se.
Només hi ha un camí possible: avançar en la desconnexió i la ruptura, donant pas a un acord de govern. Només aquesta via pot permetre la impulsió d’un pla d’emergència social i nacional, i d’un procés constituent participatiu capaç d’aplegar amplis sectors populars.’
Poble Lliure es va constituir ara tot just fa un any, el 30 de novembre de 2014, i s’ha erigit en hereva de la tradició política del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), que hi va traspassar tota la militància i efectius. Poble Lliure no refusa la transversalitat de l’independentisme per assolir l’objectiu final de l’estat propi.
De tots els diputats de la CUP, Albert Botran és l’únic que milita a Poble Lliure. Botran, un dels teòrics de l’esquerra independentista, és autor dels llibres ‘Pensar històricament els Països Catalans’ i ‘Unitat popular: la construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres’.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada