El Pallars ja comercialitza el seu primer patxaran
El nou Parc de les Olors d'Araós i Licors Portet elaboren "Lo Patxaran del Bosc de Virós"
Jordi UbachNd | 04/06/2016 a les 11:52h
El Parc de les Olors d'Araós i Licors Portet -elaboradors de la coneguda Ratafia dels Raiers-, han acabat d'enllestir aquesta setmana les primeres botelles de "Lo Patxaran del Bosc de Virós", el primer patxaran comercial fet i elaborat exclusivament a les comarques pallareses. La iniciativa sorgeix del Parc de les Olors d'Araós, un nou centre que obre portes aquest dissabte i que ha comptat amb la col·laboració de la centenària licorera de la Pobla de Segur. De moment s'ha volgut provar amb una primera remesa de 100 botelles, que més endavant es podria ampliar.
"Ens vam adonar que en moltes cases del Pallars la gent fa patxaran i ratafia pel seu compte", explica la impulsora del Parc de les Olors d'Araós, Gemma Navas, que "al veure que no hi havia cap patxaran al mercat", es va animar a comercialitzar-lo amb la seva parella, Pedro Zurita, amb qui gestiona aquest nou espai. "Hem seguit la fórmula casolana del patxaran que es fa aquí", explica Navas, que assegura que ha sortit boníssim: "qui l'ha provat n'ha quedat encantat, ha tingut molt bona acollida". Està fet amb aranyons del bosc de Virós i anís de Licors Portet.
El Parc de les Olors d'Araós obre aquest cap de setmana amb l'objectiu de convertir-se en un referent de producció ecològica de Plantes Aromàtiques i Medicinals i d'activitats culturals al Pirineu. Els seus responsables asseguren que volen "aconseguir valoritzar la flora útil del Pirineu, atraure més visitants al poble d'Araós i desenvolupar una activitat econòmica viable i sostenible". A part del patxaran, el Parc també comercialitzarà la primera sal d'herbes del Pallars Sobirà, feta a partir d'hisop i altres herbes d'Araós i la sal de Gerri de la Sal.
"Ens vam adonar que en moltes cases del Pallars la gent fa patxaran i ratafia pel seu compte", explica la impulsora del Parc de les Olors d'Araós, Gemma Navas, que "al veure que no hi havia cap patxaran al mercat", es va animar a comercialitzar-lo amb la seva parella, Pedro Zurita, amb qui gestiona aquest nou espai. "Hem seguit la fórmula casolana del patxaran que es fa aquí", explica Navas, que assegura que ha sortit boníssim: "qui l'ha provat n'ha quedat encantat, ha tingut molt bona acollida". Està fet amb aranyons del bosc de Virós i anís de Licors Portet.
El Parc de les Olors d'Araós obre aquest cap de setmana amb l'objectiu de convertir-se en un referent de producció ecològica de Plantes Aromàtiques i Medicinals i d'activitats culturals al Pirineu. Els seus responsables asseguren que volen "aconseguir valoritzar la flora útil del Pirineu, atraure més visitants al poble d'Araós i desenvolupar una activitat econòmica viable i sostenible". A part del patxaran, el Parc també comercialitzarà la primera sal d'herbes del Pallars Sobirà, feta a partir d'hisop i altres herbes d'Araós i la sal de Gerri de la Sal.
Un glop audiovisual de ratafia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada