Bocinets de mango amb xili i llima
per Anna Murgadas 27 de Maig 2016 a les 13.06 h
el Mön
Seguint amb la línia d'entrants refrescants que vaig encetar la setmana passada, avui he decidit tornar al principi. Fa deu mesos que vaig inaugurar aquesta secció amb el xef Paco Méndez i una recepta de tacos amb pollastre i vermut. Avui reprenc els consells i les propostes d'aquest 'crack' de la cuina mexicana. Ho faig amb un repte que van llançar des del restaurant Niño Viejo fa un parell de mesos. Tot ha començat amb la troballa d'un d'aquells estris que necessiteu a la cuina si us agrada el mango...
Ingredients (per a dues persones)
1 mango tipus Kent
1 llima
Un polsim de Tajín o barreja d'espècies que contingui xili
gel picat
Agafeu el mango, poseu-lo cap per avall i traieu-li el pinyol amb l'estri que us presento aquesta setmana. Serveix únicament per això, però si us agrada el mango, jo en sóc molt fan, us serà molt i molt pràctic. Un cop teniu els dos trossos nets, peleu-los i talleu-los a daus. Espremeu mitja llima i banyeu els daus amb la meitat del suc. Reserveu-los a la nevera durant una hora, com a mínim, juntament amb els bols que heu de fer servir per emplatar-los.
Passada aquesta hora, poseu el gel picat a la base dels bols i els daus de mango al damunt. Polvoregeu les espècies amb xili al damunt. La recepta original parla de Tajín, que no té res a veure amb la pasta per fer hummus, sinú una barreja de xili i llimona assecada, però, com diem sempre, la cuina són solucions. Jo l'he substituït per una combinació que, a banda del xili, té mostassa, pebre negre, coriandre, ceba, all i julivert, però segur que la que trobeu al mercat o al supermercat estarà bé. L'única condició és el xili. A més de les espècies, ralleu també la pell d'un quart de llima al damunt. Ha de ser fet i servit, que el gel no es desfaci massa. Ja podeu fer el fatxenda i treure a taula un plat Adrià!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada