Un projecte català ofereix anar a l'espai de 110.000 euros
Una empresa vallesana crea un prototip de càpsula per viatjar a l'estratosfera
El sistema compta amb un globus i permet enlairar-se a casi 40 quilòmetres d'alçada
Redacció | 22/07/2017 a les 12:43h
Especial: Territorials
Set estudiants de l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria Elisava han dissenyat l'interior d'una càpsula que permetrà fer viatges d'oci a l'espai per 110.000 euros. L'habitacle és totalment diàfan, compta amb seients modulars, quatre finestres de grans dimensions i materials d'última generació.
L'innovador giny és un invent de l'empresa vallesana Zero 2 Infinity, amb seu a Barberà del Vallès, i destaca perquè fa servir un globus d'heli per elevar-se fins l'estratosfera, arribant a una distància de 36 quilòmetres de la superfície de la terra. L'empresa fa més de set anys que treballa en diversos prototips i la previsió és que el 2019 ja estigui enllestit el primer aparell totalment equipat i preparat per començar a oferir viatges espacials per turistes.
Els set alumnes van ser seleccionats per incorporar-se al projecte a partir del seu nivell d'implicació i en el marc del treball de final de grau. "El procés ha durat nou mesos, hem fet experiments a la nostra sala, on vam muntar una maqueta a mida real i vam tancar-nos a l'interior durant sis hores per saber què sentirien els passatgers a l'estar a l'interior de la càpsula", explica Laura Homs, enginyera de producte i membre de l'equip que ha desenvolupat l'interior de l'habitacle. En aquest sentit Homs afegeix que els estudiants també van poder gaudir d'un viatge en globus per veure què com es veia el planeta Terra des de l'aire.
L'equip d'estudiants que ha dissenyat la cabina. Foto: Norma Vidal
D'aquest procés d'investigació ha sorgit el disseny final, que segons els creadors està fet pensant en les necessitats dels passatgers. "Els seient per exemple són modulars i fins hi tot es poden guardar perquè l'espai sigui dinàmic i els viatgers puguin tenir diverses opcions i fins hi tot estirar-se a terra perquè aquest es tou", explica Xavier Guasch, membre de l'equip que comenta que també han tingut en compte que en el descens que dura 20 segons els usuaris experimentaran una sensació d'ingravidesa: "Tot l'interior de l'aparell és tou per garantir la comoditat", assegura.
La càpsula té capacitat per a quatre viatgers i dos pilots, compta amb superfícies desenvolupades amb les darreres innovacions tecnològiques, amb finestres interactives per a proporcionar informació a temps real i un sistema d'entreteniment amb música i altres funcions. Cada usuari tindrà el seu propi espai, tot i que en tractar-se d'un entorn modular es podrà compartir amb altres viatgers si així es necessita. També comptarà un lavabo.
S'han optat per colors clars, com el blanc, però també d'altres com pot ser el color del cava, un element que s'associa en diferents cultures com a sinònim de luxe. A l'interior, a més, un sistema d'il·luminació artificial canviarà les tonalitats cromàtiques depenent del que es pugui veure a l'exterior per fer l'experiència més immersiva.
Viatges espacials "low cost"
Un cop perfilat el disseny interior, Elisava i Zero 2 Infinity segueixen treballant en una nova fase del projecte que segons ha explicat Javier Peña, director general de l’Escola Elisava, ha de permetre concretar com ha de ser la indumentària que portin els passatgers de Bloon i crear una càpsula que ja tingui les dimensions reals i estigui capacitada per començar a oferir aquests viatges espacials.
En aquesta línia s'ha expressat José Mariano López, CEO de Zero 2 Infinity que ha indicat que el cost del viatge serà de 110.000 euros i que l'empresa ja té diverses reserves fetes. "L'ascens es fa a través d'un globus d'heli que es va inflant, i que arriba als 120 metres de diàmetre", explica José Mariano López, CEO de Zero 2 Infinity, que assenyala que la càpsula dissenyada és el resultat de set anys de dissenys i proves.
L'empresa, que ha negat la possibilitat de consultar els comptes de la inversió feta, de la necessària o l'origen dels capitals aportats, calcula que en un termini de dos anys es podran començar a enviar turistes a l'estratosfera. Si hi ha una bona resposta, no descarta reproduir altres càpsules del mateix tipus, si bé per ara no s'ha definit quin serà l'emplaçament des d'on operarà.
(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada