dimarts, 4 de març del 2014

Els jutges favorables a la consulta denuncien la publicació de les seves fotos del DNI a 'La Razón'

Els jutges favorables a la consulta denuncien la publicació de les seves fotos del DNI a 'La Razón'

El diari madrileny va publicar dilluns imatges extretes de la base de dades del ministeri de l'Interior

Diversos jutges catalans que van subscriure un manifest a favor del dret a decidir a Catalunya han presentat una denúncia al jutjat en la qual demanen que s'investigui l'origen de la filtració de la fotografia del seu DNI, que asseguren que és la que va publicar dilluns el diari 'La Razón'.
Segons ha explicat Xavier González de Rivera –un dels jutges afectats–, la denúncia que ahir dilluns es va presentar als jutjats de guàrdia de Barcelona sosté que les fotografies publicades es van obtenir "de manera il·legal", cosa que podria suposar un delicte de revelació de secrets.
Els denunciants sostenen que prop de 25 de les fotografies que ahir va publicar el diari madrileny per identificar la trentena de jutges que donen suport al manifest a favor de la consulta sobiranista són les que figuren en la seva fitxa del carnet d'identitat.
En una minoria de casos, com el dels magistrats Montserrat Comas i Santiago Vidal, les fotografies procedeixen d'altres fonts, com publicacions oficials del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), segons ha explicat González de Rivera, portaveu de Jutges per la Democràcia.
La denúncia l'han presentada diversos jutges afectats per la filtració, però, segons González de Rivera, està previst que s'hi sumin tots els magistrats amb la fotografia del DNI publicada al rotatiu.
Els jutges demanen en la seva denúncia que s'obri un procés penal per investigar l'origen de la filtració de les fotografies i, per esbrinar-ho, reclamen que es requereixi la identitat dels usuaris que en les últimes tres setmanes hagin accedit a les fitxes del DNI dels magistrats, atès que aquest tipus de gestions sempre deixa rastre.
Segons l'opinió dels denunciants, les fotografies en cap cas poden procedir de la base de dades del CGPJ perquè les imatges que estan en poder d'aquesta institució són unes altres, en la majoria de casos molt més antigues.
El manifest a favor de la legalitat d'una consulta sobiranista a Catalunya, amb el suport de 33 jutges i magistrats catalans, va motivar una denúncia del sindicat ultradretà Manos Limpias que el CGPJ està tramitant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada