diumenge, 10 de maig del 2020

Premsa de Perpinyà nega que estigui provat que l'acte de Puigdemont propagués el coronavirus

Premsa de Perpinyà nega que estigui provat que l'acte de Puigdemont propagués el coronavirus

‘L’Independendant’ sosté que, malgrat dubtes “legítims”, no hi ha cap element que provi que els independentistes esdevinguessin vector de transmissió


El diari ‘L’Independant’ de Perpinyà publica aquest dissabte una informació sobre els esdeveniments massius com a agents propagadors de virus. En la mateixa informació, que cita els casos d’una secta a Corea del Sud i una trobada d’una església evangèlica a Alsàcia afectades pel coronavirus, afirma en canvi sobre l’acte de Carles Puigdemont a Perpinyà del 29 de febrer que, tot i generar dubtes “legítims”, “no hi ha avui cap element que permeti dir si va contribuir o no a la propagació del virus al nord o al sud de Catalunya”.
La manca de mesures sobre els esdeveniments massius que van tenir lloc mentre el virus començava a circular per Europa ha generat controvèrsies arreu i discussions d’experts. El director de l’Institut de Recerca Aplicada en Sanitat de la Universitat de Birmingham, KK Cheng, afirma que la reticència d’alguns governs a imposar límits a la celebració d’actes massius al març hauria significat que “algunes persones hagin pogut morir, alguns podrien dir que inútilment”.
Experts mundials han discutit sobre la qüestió de com i quan s’han de restringir els esdeveniments públics, sense anar més enllà la suspensió del Mobile World Congress es va convertir en tot un dilema a Catalunya.

El que diuen els experts

Un article publicat el mes passat a la revista britànica ‘The Lancet’ recordava que "històricament, esdeveniments esportius, religiosos, musicals i altres —esdeveniments massius— han estat la causa de malalties infeccioses que s'han estès per tot el món".
Malgrat tot, els autors de l'article també assenyalaven que les mesures de salut pública han contribuït a reduir aquest problema en els darrers anys. Un altre grup d’experts va advertir en canvi contra l’aprovació explícita dels esdeveniments previstos durant una “creixent pandèmia global”.
"Permetre reunions massives en aquestes circumstàncies pot posar en perill milions de participants i, al seu retorn, també els que han quedat al seu país d'origen", segons els experts, que inclouen el viceministre de salut de l'Aràbia Saudita, Ziad Memish, director del centre OMS per a la recollida massiva de medicaments, recull l’article de ‘L’Independant’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada