dimarts, 28 de juliol del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (31). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, a 62 dies del 27S,a dos mesos dia per dia de les votacions, a una setmana justa del 3 d’agost quan el president Artur Mas signarà el decret que dissol el parlament i dóna el tret de sortida d’aquest procés electoral excepcional, que esperem i desitgem.

Articles del Víctor


21/27.07.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (31). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, a 62 dies del 27S,a dos mesos dia per dia de les votacions, a una setmana justa del 3 d’agost quan el president Artur Mas signarà el decret que dissol el parlament i dóna el tret de sortida d’aquest procés electoral excepcional, que esperem i desitgem.
No volem ser una especie “ en vies d'extinció” i alhora “desprotegida”.
 Acabem el juliol amb unes calors a “go-go” que diuen no havien arribat mai a aquestes mesures en un mes de juliol i els científics vinculen l'onada de calor europea amb el canvi climàtic.Temperatures en molts graus superiors a dades històriques, amb la conclusió que l'escalfament global és el culpable d'aquesta calor sufocant i les temperatures de principis de juliol a Europa, principalment França, Alemanya i l'Estat espanyol.
Per altra banda resulta que la NASA ha descobert un planeta semblant a la Terra ( Un exoplaneta, en diuen, i es troba a la constel·lació Cygnus, a la que està a 1.400 anys llum de distància - una distància per no anar-hi cada cap setmana, si no tens els transportador d'Star Trek- segons la NASA, el Kepler-452b, nom com han batejat aquesta important troballa, és un 60% més gran que el diàmetre que la Terra i la seva òrbita és de 385 dies. Les semblances entre la seva estrella i el nostre sol, com que només la distancia és d'un 5% més que de la Terra del Sol, entre d'altre fan del Kepler-452b el millor candidat a la Terra 2.0.). Dic tot això, perquè l'especie humana, que som tan petitets, i vivim en un planeta segurament irrepetible, que segurament en uns 200 anys o menys n'hem fet unes destrosses pitjors que en 50.000 anys, i les que hi farem i no se pas si en sortirem. Però anem mirant coses més xiques, amb tot això de la perspectiva petita i estem nosaltres els catalans en mig del planeta Terra té una Àrea de superfície total de 510.072.000 km2, i uns 148.940.000 km2 de terra fixa. En comparació Catalunya té una Àrea de superfície total és de 32.114 km2, una petitesa en comparació de superfície total de terra fixa i a més ens ha agafat la dèria de lluitar per la independència, per què si no l' obtenim en un temps relativament curt, en passarà com el Planeta que com veiem, tenim moltes feines per arranjar-ho i nosaltres encara que petits, no volem ser una especie “ en vies d'extinció” i alhora “desprotegida” que ens acabi fent desaparèixer, engolits per una voràgine que ens vol aniquilar.
Vacances amb deures. 
 D'aquí quatre dies començaran oficialment les vacances d'agost - pels que les facin, com abans és feia en plena efervescencia industrial, sobretot.en les grans urbs del rovell de l'ou industrial- Doncs si, aquest será un mes de vacances d'aquelles amb deures o amb treball a casa, encara que no sigui físic, però si intel-lectual i emocional.
Els deures de l'agost.
Som a 62 dies del 27S, a dos mesos justos dia per dia de fer les votacions, a una setmana justa del 3 d’agost quan el president Artur Mas signarà el decret que dissol el Parlament i dóna el principi d’aquest procés electoral excepcional, que tambè tindrà un calendari electoral excepcional, ja que del 5 i el 15 d’agost els partits, entitats, associacions podran formar candidatures i/o coalicions una vegada comunicat a les juntes electorals corresponents. Les candidatures es presentaran del 19 i el 24 d’agost i el Diari Oficial de la Generalitat publicarà les llistes presentades el 26 d’agost, a partir d'aquí s’obre un període breu d’al·legacions i correcció d’errors i el 31 d’agost es proclamaran les candidatures i llistes definitives. El sorteig per a la formació de les meses electorals es farà entre el 29 d’agost i el 2 de setembre. Amb una campanya electoral que començarà l’11 de setembre i es tancarà el 25, i del 22 al 26 de setembre es prohibirà de difondre sondatges electorals.
 Es vol esquivar la impugnació del 27S.
Com que han sortit per activa i per passiva informació que el Govern del PP, tenia l'intenciò d' impugnar la convocatòria d'Eleccions del 27S, s'ha decidit que el decret de convocatòria serà ordinari per evitar algun recurs. Tots sabem que són uns comicis excepcionals però convocats per la via ordinària. És vol que tinguin un caràcter plebiscitari, però, cal assegurar-se que no hi ha cap escletxa legal a la qual el govern espanyol pugui agafar-se per presentar un recurs contra el decret de convocatòria, que toquem fusta, el president té de signar el 3 d'agost. Veieu quin agost amb deures...!!!
 Aquest dilluns (27J ) la Via Lliure ja té més de 55.935 persones.
Concretament amb menys d’una setmana s'han fet prop de 56.000 inscripcions segons l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a La Via Lliure - que de debò es diu: La Via Lliure cap a la República Catalana- amb la que és pretén omplir de colors la Meridiana l’Onze de Setembre pròxim , un trajecte que vol fer arribar fins al Parlament de manera simbòlica els diversos eixos de debat sobre el futur país.

Per cert, entre altres coses, avui s'ha presentat el nou model d'Administració tributària Catalana , i el President Mas n'ha dit això: “És l'intent de fer una Hisenda pròpia més seriós dels darrers tres segles” , i més endavant hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

dimarts, 21 de juliol del 2015

La mirada greu de Romeva abans de salpar

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 32, DIMARTS 21 DE JULIOL DEL 2015 - MANQUEN 68 DIES

Dimarts  21.07.2015  06:00
Autor/s: Pere Cardús i Cardellach

La mirada greu de Romeva abans de salpar

Crònica de Pere Cardús de l'acte de presentació de Junts pel Sí al Museu d'Història de Catalunya

Vilaweb
Un altre dia històric. I ja són molts. No sé si no en fem un gra massa, posant l'adjectiu 'històric' fins i tot a la sopa. Al cap i a la fi, la història l'escriuran els vencedors, com ha passat sempre. I d'això es tracta. Que aquesta vegada l'equip vencedor sigui el del Guardiola. I pugui escriure la història en majúscules. 'L'hem de liar parda', deia ahir un dels col·laboradors més propers del president Mas. No deixa de sobtar veure aquests homes tan ben encorbatats i amb ganes de gresca. Ara ja ens hi hauríem d'haver acostumat. Ja fa temps que es parla de la revolució de les samarretes i les corbates. Però encara sorprèn sentir aquest llenguatge desfermat --i foraster-- de part dels moderats.
A l'hora de fer-ne una de ben grossa, ahir al vespre a la terrassa del Museu d'Història de Catalunya, s'hi va apuntar el bo i millor dels partits que configuren Junts pel Sí --que és com li han posat a la criatura. En canvi, la representació de patums de la societat civil era més aviat migradeta. N'hi havia. Sí, és clar. Alguns dels que s'ofereixen per a un lloc a la llista. Eduardo Reyes o Santi Vidal, per exemple. Alguns altres de més discrets... Però poca pólvora. Suposo que no volien sortir a les travesses quan encara no han sonat els telèfons. Quants n'hi deu haver que passen hores asseguts a la vora del telèfon llegint els informes del CATN?
El trident europeu
Una hora abans que l'acte comencés ja hi havia alguns polítics impacients per veure l'escenificació d'allò que tant han desitjat. És el cas de Ramon Tremosa. Exultant. No se n'amaga pas. Molt satisfet per l'acord i la forma que va prenent l'invent. Amb Romeva i Junqueras, Tremosa va formar el trident màgic del sobiranisme a Europa. Els altres dos va plegar veles, però ell continua remant entre suecs, danesos, alemanys, anglesos, francesos i totes les menes europees. 'Potser hauries d'anar a la llista', li vaig dir fa uns quants dies. 'Cadascú ha de fer la seva feina. I jo en tinc molta a Brussel·les. Precisament ara.' Té raó. Però no em digueu que no seria poètic que es retrobessin tots tres en una mateixa llista per la independència?
Converses per a parar l'orella

Un cel clement i un aire misericordiós, amb el mar de fons i algun gemec de gavina, van fer curta l'estona d'espera entre converses i observacions. Jordi Sànchez i Rosa Alentorn --primer i segona de l'ANC-- feien temps acompanyats de dos col·laboradors seus en una taula de la cafeteria del museu. Sànchez tenia un lloc d'honor al bell mig de la primera fila, flanquejat per Josep Rull i Marta Rovira. A prop de l'escenari on es faria l'acte hi havia un grup de conversa prou interessant. Qui hagués pogut posar-hi un micròfon o parar-hi l'orella sense ser descobert... El cap de premsa del president Mas, Joan Maria Piqué, comentava la jugada amb el cap de premsa de Junqueras, Sergi Sol, i l'home fort d'Esquerra, Lluís Salvadó. Junts pel Sí farà que els adversaris més implacables hagin de cooperar per guanyar plegats. Potser és el poder de la independència.

L'objectiu prioritari, la independència, també ajuntava dues Martes: la Rovira i la Vidal. Una socialdemòcrata i una socialcristiana. Queda clar que la independència és un projecte social. Una música 'chill out' feia de banda sonora de totes aquestes escenes. Per darrere de les Martes, els guardespatlles del president inspeccionaven tots els punts febles de l'espai que havia d'acollir l'esperat acte. Concentrats i amb un auricular sempre a l'orella, aquests personatges diligents i prou discrets estaven preocupats per una terrassa que quedava darrere l'escenari on parlarien els cinc primers candidats de la llista de Barcelona. Com també haurà de fer la llista, aquests guardespatlles no poden fer desaparèixer determinats riscs; però volen tenir-los controlats i no perdre'ls de vista.
Somriures, abraçades i cops de colze

Quan mancaven tan sols trenta minuts va semblar que havien obert les comportes de la presa: van començar a brollar polítics i alguns membres destacats de les entitats sobiranistes. Marc Guerrero, Lluís Juncà, Josep Rull, Quim Torra --que diuen que serà el nou president d'Òmnium--, Jordi Turull, Jordi Vilajoana, Irene Rigau, Ferran Mascarell, Santi Vila, Pere Aragonès, Gemma Calvet, Núria de Gispert, Antoni Castellà, Liz Castro, Carles Puigdemont, Joan Rigol, Xavier Trias, Patrícia Gabancho, Jordi Cuixart, Fabián Mohedano --que va arribar ben puntual--, Neus Munté, Oriol Amorós... Una llista inacabable. Ningú no s'ho volia deixar escapar. Molts somriures. Cares de joia. I moltes abraçades que haurien fet sentir David Fernàndez com a casa.

Ara ja tot era a punt perquè arribessin les estrelles. Més periodistes que no pas cadires reservades per als encarregats de comunicar. La lluita habitual de fotògrafs i càmeres de televisió. Cops de colze per a tenir el millor angle d'una imatge que valdrà més que mil paraules. Els moviments a la porta per on havien d'entrar Romeva, Forcadell, Casals, Mas i Junqueras es feien més evidents. I una veu femenina n'anunciava l'entrada com en un partit de les estrelles de la NBA. 'Amb tots vostès, Oriol Junqueras... Artur Mas... Muriel Casals...', i així fins a Raül Romeva, que es presentava amb la seva elegància habitual de camisa blanca i americana feta a mida.
Una escenificació pensant en Romeva
Junqueras prenia la paraula sense fer-se esperar. Parlava d'acord excepcional i donava la paraula a Mas. El president parlava de fer les coses ben fetes i donava pas a Muriel Casals, que recordava la llarga resistència i el canvi de xip dels catalans. L'ex-presidenta d'Òmnium convidava ara a parlar a Forcadell, que recordava les grans mobilitzacions que han dibuixat la via catalana cap a la independència. I arribava el torn de l'home del moment. Els quatre antecessors havien parlat amb una brevetat clarament pactada. Tot el protagonisme de la presentació de l'artefacte electoral l'havia de tenir el cap de llista. I Romeva va fer el discurs més llarg i elaborat del vespre.

'Això és molt estrany. Com la situació que viu el país. És estrany i extraordinari. D'això va la cosa', deia Romeva en les seves primeres paraules. Un discurs potent i ple de contingut apuntava clarament quina seria la línia discursiva de Junts pel Sí d'ara fins el 27-S. I si algú pensava que es farien equilibris i es dirien les coses amb mitges tintes, devia quedar ben sorprès quan va sentir l'ex-eurodiputat d'ICV. Un pla d'emergència social acompanyarà el desplegament del full de ruta traçat pels informes del CATN i les recomanacions de Carles Viver Pi-Sunyer, el cervell de la desconnexió.

Les frases més contundents de Romeva sobre la voluntat d'arribar fins al final van arrencar els aplaudiments dels assistents i els crits d'independència dels ciutadans que van voler participar en la festa des del fons de la terrassa. Romeva va deixar clar que si l'estat espanyol es disposava a intervenir o suspendre l'autogovern de Catalunya, el govern i el parlament proclamarien automàticament la independència. 'Anem a totes; ja no tenim marge', sentenciava. Entre més detalls de la intervenció de Romeva, unes paraules en aranès per a recalcar el compromís de Junts pel Sí amb la diversitat del país.
'Caldrà polir algunes coses'
L'acte havia quedat rodó. Si abans de començar hi havia cares d'alegria, en acabar n'hi havia de felicitat i confiança. Irene Rigau sortia fent confidències a Anna Simó. Els homes i dones d'Esquerra i Convergència es confonien en comunió. 'Ara caldrà polir algunes coses del lèxic dels candidats', em deia un dels responsables de la comunicació d'ERC. 'No hauria de dir que això que fem és estrany perquè ens ho poden girar en contra molt fàcilment. S'entén què ha dit i què volia dir, però qualsevol oportunitat que tinguin de manipular-nos, la faran servir.' Sí, ara els toca fondre i unificar alguns criteris, però la fortalesa de la unitat és la diversitat. Convergir en lloc de dissoldre's.
Romeva respira fondo i sona una sirena

Abans d'encarar les rampes per a baixar els pisos del museu sense haver de fer servir l'ascensor, trobava el gran protagonista tot sol. Acabava d'acomiadar-se d'un foraster interessat en tot aquest sarau. Primer en anglès i després en francès, Romeva li diu que podien parlar quan ho volgués. Ens saludem. 'Com estàs? Animat, oi?', li demano. Respira fondo. Sorollosament. Fa un silenci. Em mira. Una mirada greu. Obre una mica més els ulls. 'Bé', diu tot dibuixant un somriure. No està cansat. No rebufa pas per això. Però és conscient del desafiament que ha acceptat i de l'enorme responsabilitat que té. Som arran del port. Sona una sirena d'aquests vaixells immensos que hi amarren. Ens convida a emprendre el viatge. Salpem?

 Informació relacionada:
Vídeo: L'històric discurs de Raül Romeva: 'Anem a totes'
Junts pel Sí: 'Proclamarem la independència: anem a totes'
Editorial: Anem a totes
Els set passos cap a la independència de Junts pel Sí
Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (30). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, a 69 dies del 27S. La Llista unitària independentista ja te nom, es diu: Junts pel sí. (1)

Articles del Víctor
 
15/20.07.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (30). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, a 69 dies del 27S., toquem fusta, ferro o que calgui. La Llista unitària independentista ja te nom, es diu: Junts pel sí. (1)
L'ambient està que bull, i no de la calor.
Vaig acabar el passat article ( el 29), dient que: “A darrera hora sembla que les posicions per la Llista Única estan molt avançades...”,doncs sí, que gairebé estava a punt de solfa, i això era el passat dilluns 13 de juliol passada la mitjanit i des de llavors els esdeveniments s'han desenvolupat en tal rapidesa que després de tenir-ho com un Thriller que s'eternitzava, va passar del que podia de ser un Drama o una Tragèdia Grega - ara mai més ben dit- , quan ha esdevingut una mena de vodevil, o una obra de tresillo on les escenes passen tant ràpidament que sembla impossible, potser massa. És per això que deia que, metafòricament, toquem fusta, ferro o el que faci falta, perquè les peces principals es vagin posant al seu lloc. També dèiem que se'ns acaba el temps, i que teníem una setmana per desen llorigar el difícil atzucac que havíem arribat després d'anar durant prop de mig any amb la primera marxa i el fre de ma posat, quan ens pensaven la Llista del 27S, Unitària, d'Entitats, o com es digui, etc, estava més morta que viva, reneix com una Au Fènix que no deixa ningú indiferent. 
Dimarts 14 de juliol.
Ara sembla que el món sobiranista ja no està tant nerviós - s'ha degut abaixar la venda de til.la...”, per què la gent ja veuen clar que la cosa va de debò i que amb la Llista Unitària ... , si més no la majoria del sobiranisme va a una. Menys la CUP que s'ha quedat fora, i suposo per qüestions ideològiques, votat en assemblea, i que personalment em sap greu, però com que sempre han estat fidels a la llibertat i futura independència de Catalunya i arribar a l'alliberament total, crec que ara que sembla de debó, seran conscient de què representen.
Una Llista Unitària amb intringulis. 
Precisament ahir dilluns CDC i ERC han anunciat un principi d'acord sobre la fórmula de Llista Única , que és una variant, pel 27S i que preveu que tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com el d'ERC, Oriol Junqueras,vagin la Llista, i no dels primers, amb representants de la societat civil. I que demà dimarts ho explicaran a les entitats sobiranistes i partits que els donen suport, especialment a la CUP.
Dimecres 15 de juliol.
 Raül Romeva cap de la llista amb Carme Forcadell i Muriel Casals respectivament
 Una de les primeres sorpreses va ser la notícia que l'exeurodiputat i exmembre d'ICV Raül Romeva seria el que encapçalaria la llista pel 27-S pactada per CDC i ERC dilluns. L'elecció de Romeva com a cap de llista, era el candidat que defensava Junqueras -amb qui va coincidir a Brussel·les, i mantenien molt bona relació-. Raül Romeva el seguiria l'exlíder de l'ANC Carme Forcadell i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, de tercera, segons informació dels partits. I com ja s'havia anunciat, en quarta i cinquena posició, hi aniran Artur Mas i Oriol Junqueras, s'acordà que el líder de CDC seria escollit nou president de la Generalitat, Junqueras el vicepresident. Els republicans obtindrien la presidència del Parlament de Catalunya. El pacte que van concretar CDC i ERC dilluns a la nit s'estableix proclamar la independència en 6-8 mesos, i el dimarts es va ser presentar a les entitats sobiranistes en una reunió al Palau de la Generalitat. L'acord preveu obrir-se a més formacions independentistes, la sisena i setena posicions tampoc no serien polítics, i a partir de la vuitena se seguiria un repartiment del 58% per a CDC i el 42% per a ERC, depenent si hi volen posar militants o independents, la proposta de gent de fora del partit ha de ser per consens. Demòcrates de Catalunya podria formar part de la quota convergent, i Moviment d'Esquerres, de la republicana.
Després de la reunió, tant CDC com ERC van exposar el pacte als seus òrgans de direcció per a rebre'n l'aval. Ambdós partits van ratificar-lo, encara que en el consell nacional d'ERC hi hagué un intens debat.L'ANC també informà que el secretariat nacional havia aprovat la proposta, encara que volien més informació.
Dilluns, 20 de juliol.

Pep Guardiola tancarà la llista unitària.
Una de les altres bombes de la Llista Unitària ha estat que Pep Guardiola tancarà la llista unitària del 27-S, encara que l'entrenador del Bayern de Munic no serà diputat al Parlament, però farà aquest gest simbòlic de suport al procés, doncs creu que aquesta és la millor manera de donar suport al procés, ha dit des de la Xina on està de gira amb l'equip alemany. Notícia avançada per El País, que per la seva importància, encara que no agradi, a donat la volta al món i és portada global, també la xarxa l'esquerra lerrouxista barrejada amb la més rancia xenofòbia anticatalanista han dit de tot al Pep , sense que cap estament d'aquesta esquerra estranya i complicada que ha aparegut de cop i no se pas on va , ni de l'unionisme mes recalcitra'n diguin re , malgrat que ens diguin - als catalans, i catalanes,- de cul d'olla en anamunt. Això si aquesta colla de botiflers i tites bullides es permeten dir el que vulguin i que tothom calli com un xut. 
 
Dilluns, 20 de juliol.
I precisament aquest mateix dilluns al vespre a les terrasses del Museu d'Història de Catalunya - prop de la Plaça Sant Jaume- , s'ha fet la presentació de la llista conjunta de CDC, ERC i les entitats sobiranistes, i del document intitulat ; “Acord junts pel sí a un estat independent per a guanyar la Catalunya del futur” . Un títol per si sol molt engavanyat i ja és una declaració d'intencions i com deien abans en Cinemascop, que després ha quedat reduït a Junts pel sí, més senzill i fa més patxoca.
Per resumir l'acte, que ampliarem aviat, ho farem amb les paraules del mateix Raül Romeva, dient: “Proclamarem la independència. Anem a totes”

Després de tot això permeteu- me que com diuen el conjunt berguedà dels Brams, siguem Fidels a la utopia 2015 i així hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència... 
Víctor Lluelles i Cardona

Anem a totes. per Vicent Partal

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 32, DIMARTS 21 DE JULIOL DEL 2015 - MANQUEN 68 DIES

Vicent Partal

21.07.2015

Anem a totes

Vilaweb
 
Ahir vam viure un moment històric. Un d'aquells moments que d'ací a uns quants anys, d'ací a uns quants decennis, recordarem amb nostàlgia i alegria. La presentació de Junts pel Sí ens va oferir ahir un primer tast per a entendre com seran els mesos més impressionants de la nostra vida, que és alhora el nostre futur més immediat. 'Proclamarem la independència. Anem a totes', va anunciar solemnement Raül Romeva. I és això que passarà. El país, aquesta part del país que en diem Principat, ara anirà a totes. Sense por. I personalment, no en tinc cap dubte i estic convençut que el resultat serà encara millor que no esperem.

Ahir vam veure com es concretaven propòsits, anhels, voluntats que vénen de molt lluny i que han estat duts per molta gent. Però sobretot ahir vam veure com seria el nostre futur. Quantes generacions no han esperat a viure això que vam tenir la sort de seguir ahir! Els cinc candidats que van parlar van desgranar un programa concret, serè, raonable, eficaç, viable, que ens portarà a la independència de manera immediata. Fins i tot van avisar que si l'estat espanyol intenta fer cap barrabassada, se la trobarà.

Qui vulga fer-ne mofa, que ho faça, però és un pla escrit, concret i directe, de solidesa indiscutible i amb totes les arestes polides. Parlem de mesos per a proclamar la república catalana. Diem com ho farem, sense amagar cap carta. I hem sabut construir el giny, útil, que ens hi pot menar. En el discurs de Raül Romeva no es va deixar ni un cap per a lligar i això és molt important. Us recomane de llegir-lo amb atenció perquè és un text fundacional, que explica que ha començat el futur i que rebolcar-se en qualsevol passat és perdre temps, també del punt de vista electoral.

No ho negaré: aquesta és la Catalunya que més m'agrada. La que em fa sentir confiat. La que crec que ens fa dignes d'un futur més lliure i més just. La que ens fa estar segurs que som capaços d'anar pel món com som i de regalar al món la nostra manera de ser. És una sort, viure això que vivim i una gran responsabilitat. I per això aquesta vegada no hi ha cap més eixida que anar a totes. A totes.

........................
Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com
 

dilluns, 20 de juliol del 2015

Acte de presentació de l’Acord junts pel Sí

FC Barcelona - El discurs de Pep Guardiola al Parlament de Catalunya

Pep Guardiola tancarà la llista unitària

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 31, DILLUNS 20 DE JULIOL DEL 2015- MANQUEN 69 DIES
20/07/2015
Plebiscitàries

Pep Guardiola tancarà la llista unitària

Pep Guardiola votant a Barcelona
Pep Guardiola votant a Barcelona

L'entrenador del Bayern creu que aquest lloc simbòlic és la millor manera de donar suport al procés

B.V. / Redacció
El Singular
L'entrenador del Bayern de Munic, Pep Guardiola, tancarà la llista unitària de CDC, ERC i les entitats sobiranistes pel 27-S, segons publiquen aquest dilluns 'El País' i 'El Periódico'. L'exjugador i exentrenador del Barça, nascut a Santpedor, es troba en aquests moments a la Xina de gira amb l'equip alemany.

Guardiola no vol ser diputat al Parlament, però entén que formar part de la candidatura que encapçalarà Raül Romeva és la millor manera de donar suport a la independència. L'extècnic blaugrana s'ha posicionat en diverses ocasions a favor del procés sobiranista, i és soci tant de l'ANC com d'Òmnium, d'on també en formen part els seus tres fills.

Cal recordar que el 2012 Guardiola va enviar un vídeo a la gran manifestació de l'Onze de Setembre, també va donar suport a la Via Catalana del 2013, i va desplaçar-se des de Munic per poder votar en la consulta del 9-N del 2014.

La presència de Guardiola a la llista unitària pot donar un gran impuls internacional i mediàtic a la candidatura, gràcies a la seva popularitat, sobretot a Alemanya i en d'altres països on hi va jugar quan era futbolista, com Itàlia, Mèxic o Qatar.

......................................
Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com

El pas endavant de Guardiola desferma la catalanofòbia a la xarxa

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 31, DILLUNS 20 DE JULIOL DEL 2015- MANQUEN 69 DIES

UNA MOSTRA DEL NOU LERROUXISME
20/07/2015
Plebiscitàries

El pas endavant de Guardiola desferma la catalanofòbia a la xarxa

Tuit de Marina Pibernat
Tuit de Marina Pibernat contra Guardiola

Marina Pibernat ataca l'entrenador: "És l'encarnació nacionalista catalana del self-made man yankee, el mite capitalista del noi que es va esforçar. Un altre reaccionari"

Bernat Vilaró
El Singular
El pas endavant que ha fet Pep Guardiola per tancar la llista unitària del 27-S ha desfermat la catalanofòbia a les xarxes socials. La notícia, que s'ha fet pública a les 11:00 del matí d'aquest dilluns, ha atiat de seguida tota mena d'insults contra l'exjugador i exentrenador blaugrana, i actual tècnic del Bayern de Munic.

Una de les piulades ha estat de Marina Pibernat, l'excandidata d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Girona, que després d'abandonar Twitter va obrir un compte nou, tal i com va avançar El Singular. Pibernat ha atacat Guardiola dient que és "l'encarnació nacionalista catalana del self-made man yankee, el mite capitalista del noi que es va esforçar. Un altre reaccionari".

Un altre tuit, de l'usuari @ManuAnxo, deia: "Pep Guardiola. Tu en l'única llista que hauries d'anar és en la d'executats per traïció al país". Tot i que l'usuari ha esborrat la piulada, aquesta n'és la captura.



I aquests són algunes de les piulades contra Guardiola, motivades per diversos motius, ja siguin polítics, esportius, o d'altres:


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/el_pas_endavant_de_guardiola_desferma_la_catalanofobia_a_la_xarxa_110919.php


....................................
Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com

Espagne Pep Guardiola se lance dans la politique, et souhaite l'indépendance de la Catalogne

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 31, DILLUNS 20 DE JULIOL DEL 2015- MANQUEN 69 DIES

L'EQUIPE.FR

Foot

Espagne Pep Guardiola se lance dans la politique, et souhaite l'indépendance de la Catalogne

Le | Mis à jour le | 95 Commentaires

Pep Guardiola cherche la victoire sur un nouveau front.  (Reuters)
Pep Guardiola cherche la victoire sur un nouveau front. (Reuters)

Selon El Pais, l'ancien entraîneur du Barça, actuellement en poste au Bayern Munich, Pep Guardiola, figurera sur la liste indépendantiste "Convergència y Esquerra" lors des élections du 27 septembre, qui décideront de l'indépendance de la Catalogne.

L'ancien milieu du Barça, actuellement en Chine avec le Bayern, estime que figurer sur la liste de l'unité est la meilleure façon de soutenir le processus souverain. Il n'a cependant aucune intention de siéger en tant que député au Parlement, mais estime que sa présence dans le mouvement est un geste de soutien fort à l'indépendance.
.........................................

Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com

Localitzen set esquelets al Pla dels Albats que permetran conèixer com eren els habitants de fora la muralla d'Olèrdola

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 31, DILLUNS 20 DE JULIOL DEL 2015- MANQUEN 69 DIES

Dilluns  20.07.2015  09:00
Autor/s: ACN

Localitzen set esquelets al Pla dels Albats que permetran conèixer com eren els habitants de fora la muralla d'Olèrdola

Amb les primeres excavacions que s'han fet a la zona s'ha descartat l'existència d'una església pre romànica propera al temple de Santa Maria

VilawebLes primeres excavacions arqueològiques fetes al Pla dels Albats del Conjunt Monumental d'Olèrdola (Alt Penedès) han permès localitzar set esquelets amb què es podran conèixer les característiques dels habitants que vivien fora la muralla de la ciutat medieval. La campanya, feta durant aquest mes de juliol, també ha analitzat les restes de l'edifici proper a l'església de Santa Maria. Tot i que inicialment s'intuïa que era un temple pre romànic, els investigadors no n'han localitzat l'absis i, en canvi, han trobat una tomba en el seu interior. Això els ha fet plantejar l'existència d'un petit mausoleu. La campanya acabarà a finals de mes i està prevista una nova excavació l'estiu de 2016.
La intervenció al Pla dels Albats està liderada per la Universitat de Barcelona i el Museu d'Arqueologia de Catalunya dins el projecte ECLOC (Església, cementiri i hàbitats dels segles VIII al XI), amb la intenció d'estudiar a través de tres campanyes, fins l'any 2017, quines dinàmiques es produïen entorn els temples i els punts d'enterrament a l'edat mitjana. En aquest cas, la coordinadora de l'excavació, Núria Molist, ha explicat a l'ACN que volen constatar si l'església de Santa Maria va actuar com a punt 'aglutinador de la nova població que va ocupar els territoris que es van conquerint a partir de començaments del segle X'.
Molist recorda que Olèrdola va ser la segona ciutat medieval citada dins el Comptat de Barcelona, en una època en què les ciutats existents són, entre altres, la Seu d'Urgell, Girona i Manresa, les quals sempre s'han mantingut ocupades i han evolucionat. La 'singularitat' d'Olèrdola, explica, és que s'han mantingut les restes sense ser destruïdes més enllà del pas del temps i l'erosió de la natura. Tot i que fa 200 anys que es té constància del jaciment, fins ara no s'hi havia actuat perquè els estudis s'havien centrat en la població de dins la muralla de la ciutat.
Al llarg d'aquests dos segles, moltes de les tombes han estat obertes sense rigor científic, sobretot durant els recents anys 30 i 50, assegura Núria Molist. Ara, des de l'inici de les excavacions, l'equip d'arqueòlegs ha localitzat una vintena de tombes que estaven enterrades, però només hi havia esquelets en set d'elles. En total, però, calculen que a la zona hi pot haver fins a 200 fosses, de mides diferents -moltes de nadons-. Molist confia que les restes òssies permetran fixar els trets diferencials de la població i 'comparar amb habitants de dins de la ciutat emmurallada' que vivien entorn l'església parroquial.
A l'espera de conèixer els detalls de com eren els habitants d'aquesta zona, amb les investigacions anteriors fetes a la part interior de les muralles de l'actual Conjunt Monumental els investigadors han pogut determinar que la població que vivia a l'extramur era formada per 'pagesos, pastors i artesans', explica la coordinadora de l'excavació. 'El fet que dins el recinte hi hem trobat restes d'activitats productives, ens dóna una categoria social i laboral que indica que es tractava d'un lloc important', apunta.
Descoberta d'una tomba insòlita
Una altra de les descobertes principals sobre el terreny ha estat la troballa d'una tomba dins les restes d'un edifici molt proper a l'església de Santa Maria, també enderrocada. Després de descartar que es tractés d'un temple pre romànic, els investigadors van estudiar la possibilitat que fos un celler o un punt d'emmagatzematge d'aliments. Així i tot, la descoberta de la tomba en el seu interior ha fet reconduir novament les hipòtesis. Núria Molist planteja la possibilitat que es tracti d'un 'mausoleu', que hauria actuat com a 'la gènesi i el nucli de la població d'aquest entorn'.
A l'hora de verificar aquesta hipòtesi, serà determinant l'anàlisi científic de l'esquelet. 'Està clar que si es fa un edifici amb un enterrament únic a dins, ha de ser algú important', apunta la coordinadora, que afegeix que en aquella època tots els enterraments eren iguals 'sense distinció entre rics i pobres'. En aquest sentit, explica que tots els morts s'enterraven nus, embolicats amb un llençol, i sense cap tipus de roba que posteriorment pugui oferir cap detall sobre la persona. 'No hi ha res que ens pugui donar pistes sobre qui podria ser-hi enterrat', lamenta Núria Molist.

  • Un dels esquelets localitzats en una tomba al Pla dels Albats.
  • Tres arqueòlogues, treballant en una de les tombes obertes al Pla dels Albats.

diumenge, 19 de juliol del 2015

Tocat, no enfonsat

Diumenge  19.07.2015  06:00
Autor/s: Guillem Vidal (El Punt Avui)

Tocat, no enfonsat

El sector català de la música en viu frena la caiguda en picat dels últims anys, tot i la pèrdua constant de llocs de treball i el descens de públic i activitat en sales

Vilaweb
La indústria catalana de la música en directe les continua passant magres per tirar endavant, tal i com es desprèn de l'Anuari de la Música que, cada estiu, presenten el Grup Enderrock i l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC). “El panorama és desolador, sense senyals clars de recuperació”, admetien ahir els seus autors. L'augment, en un 3%, de la facturació durant el 2014, però, significa un bri d'optimisme per a un sector que, des del 2011, ha vist reduït el seu negoci en gairebé una quarta part, tot i que el manteniment de concerts (11.841, únicament 83 menys que el 2013) i espectadors (estabilitzat en més de 7 milions) es pot considerar també com una bona notícia si tenim en compte l'espiral de descens dels últims quatre anys, amb un 40% menys d'assistents i un 20% menys de bolos. La música en viu, per tant, continua tocada, però els indicadors d'enguany fan pensar que, més avall, ja no hi pot caure, tot i que hi ha apartats –com la pèrdua de llocs de treball, poc menys d'un 20% en tan sols un any– amb la llum d'alarma encara ben encesa. “Hi ha una base d'empreses que abans eren petites i mitjanes i que ara són petites o petitíssimes, i després les grans promotores. La classe mitjana del sector musical està desapareixent o viu en la precarietat”, analitza Jordi Gratacòs, president de l'ARC.
Sí que continuen en caiguda lliure les sales de concerts, que amb un 13% menys d'activitat i una pèrdua de públic del 10% –les pitjors dades dels últims quatre anys– es mantenen en una preocupant situació de crisi. “Ho estem passant molt malament”, admetia ahir Lluís Torrents, president de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC). “L'IVA del 21%, en una sala, té un doble efecte, ja que ens impossibilita fer tants concerts i repercuteix tant en el preu de les entrades com en el de les consumicions”. Si bé les dades que presenten els locals de la capital són diverses i fins a cert punt desconcertants (notable augment de públic a Bikini i Barts però davallada a l'Apolo i l'Heliogàbal), a comarques la patacada és arreu: 35% menys de públic a la Stroika de Manresa, 33% al Clap de Mataró, 1,5% a la Mirona de Salt i 48% al Cotton Club de Lleida. Són dades, no obstant això, que contrasten amb la flamant recuperació d'espectadors dels auditoris, que gràcies sobretot a una millor optimització dels seus espais han registrat notables creixements de públic, per exemple, al Palau de la Música (un 20% més que el 2013), L'Auditori de Barcelona (10%), el de Girona (14%), L'Atlàntida de Vic (105%) i el Teatre Auditori de Granollers (123%).
Festivals estables
D'altra banda, la bombolla de festivals deixa d'inflar-se per primer cop en el darrer quinquenni i manté les xifres del 2013. Els espectadors en els principals festivals de pop dels Països Catalans –amb cites com el Primavera Sound i el Sónar però, també, com el FIB, l'Arenal Sound i el Rototom Sunsplash– s'estabilitzen (poc més de dos milions, una xifra quasi idèntica a la del 2013), tot i que si ens fixem només en Catalunya el creixement de públic és del 5,2%, gràcies a l'aparició l'any 2014 de nous festivals com el Canet Rock o el Vida.
L'Anuari de la Música 2015, finalment, es completa amb dades recollides per la Generalitat l'any 2012, que asseguren que la música representa a Catalunya el 0,2% del Producte Interior Brut (PIB), menys de la meitat que el conjunt de l'Estat espanyol, on el PIB musical és del 0.49% gràcies, sobretot, a la concentració a Madrid de companyies multinacionals. I s'indica, també, que malgrat la caiguda del negoci, ha augmentat un 35% la creació de noves empreses musicals. “Moltes empreses han de reduir plantilla, amb la qual cosa tenim molta gent especialitzada que es queda a l'atur i s'estableix pel seu compte”, analitza Lluís Torrents. “Això fa que un pastís cada cop més petit s'hagi de repartir entre més gent que intenta buscar-se la vida.”

divendres, 17 de juliol del 2015

"Es veu aquí com a cap d'Estat en visita oficial?", pregunta la premsa a Mas a la Zarzuela

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 28, DIVENDRES 17 DE JULIOL DEL 2015 - MANQUEN 72 DIES

17/07/2015

"Es veu aquí com a cap d'Estat en visita oficial?", pregunta la premsa a Mas a la Zarzuela

 "Vinc en so de pau", respon el president en to diplomàtic

Lluís Bou
El Singular
La visita que ha fet avui el president Artur Mas al rei espanyol, Felip VI, ja no ha estat en els paràmetres autonòmics. La mateixa premsa acreditada a la Zarzuela ho ha posat de manifest amb les preguntes que han fet a Mas, mentre aquest s'esperava a la sala d'espera de les audiències. "Es veu aquí com a cap d'Estat en visita oficial?", ha preguntat la premsa buscant una resposta percutant.

Mas no ha perdut el to diplomàtic però tampoc ha rebaixat els plantejaments. "No comment. Vinc en so de pau", ha indicat fent un somriure. Al cap d'una estona ha aparegut Felip VI. S'han fet les fotografies de rigor i després el monarca espanyol ha convidat Mas a entrar al despatx. El president català li ha posat la mà a l'esquena perquè Felip VI passés al davant, però aquest ha demanat després que Mas entrés primer a la sala. S'han extremat els gestos, perquè tothom és conscient que ha arribat l'hora de la veritat.



L'entrevista, que forma part de la roda que Felip VI manté amb els presidents autonòmics, té lloc després de l'acord per la llista independentista unitària i del projecte de declarar la secessió en un termini de 6 mesos. Mas ha declinat fer declaracions a la sortida, i la Generalitat es limitarà a emetre un comunicat. Les cartes ja estan sobre la taula.
.................................... 
Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com