|
Ingredients per a dues persones
2 cullerades de postres de farigola
300 gr. d'aigua
2 gr. de xantana
2 ous
2 cullerades de postres de ceba dessecada
sal
2 llesques de pa
Qui diu que una recepta de l'àvia no pot tenir glamour? Aquesta setmana us proposo una sopa de farigola amb els ingredients més clàssics però amb una presentació que faria caure de cul a la Pepa, la meva d'àvia. Bé, és cert que un dels ingredients és un afegit més modern. És goma xantana, un espessant provinent del blat de moro fermentat que us acabarà resultant molt útil per a salses. Se'n posa en una proporció d'entre dos i cinc grams per quilogram de producte, en fred o en calent, i l'únic que necessiteu per integrar-la és passar-hi el túrmix.
Escalfeu l'aigua al foc i quan bulli aboqueu-hi la farigola i un pe'l de sal. Traieu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant 10 minuts. Un cop fet, coleu-ho i, en el mateix pot, afegiu-hi la xantana. Passeu-hi el túrmix i anireu veient com es va espessant. Reserveu-ho al costat del foc.
Preescalfeu el forn a 230ºC. Trenqueu els ous i separeu ben bé els dos rovells en dos platets individuals. Poseu les dues clares al pot del robot -o en un bol si feu servir unes varilles- i munteu-les. És bo que poseu el recipient a la nevera una estona abans, que estigui fred quan manipuleu les clares. Un cop estiguin muntades, afegiu-hi la ceba dessecada i remeneu-ho amb suavitat amb una espàtula, de baix cap a dalt. Un cop incorporat, feu-ne dos nius damunt de la safata del forn coberta amb paper vegetal. Amb una cullera, feu-hi un petit clot al mig.
Poseu la safata al forn durant tres minuts. Traieu-la del forn i poseu els dos rovells als forats que hem fet a cada niu. Enforneu-ho a la mateixa temperatura durant tres minuts més. Mentrestant torreu les dues llesques de pa i talleu-les a daus. Ja tindrem tots els elements a punt. En dos plats fons, aboqueu-hi un llit de la infusió de farigola. Poseu al damunt l'ou i al final els daus de pa torrat. Un avís: és un plat més de forquilla i ganivet que no pas de cullera. O potser us caldran tots tres estris... Bon profit!
300 gr. d'aigua
2 gr. de xantana
2 ous
2 cullerades de postres de ceba dessecada
sal
2 llesques de pa
Qui diu que una recepta de l'àvia no pot tenir glamour? Aquesta setmana us proposo una sopa de farigola amb els ingredients més clàssics però amb una presentació que faria caure de cul a la Pepa, la meva d'àvia. Bé, és cert que un dels ingredients és un afegit més modern. És goma xantana, un espessant provinent del blat de moro fermentat que us acabarà resultant molt útil per a salses. Se'n posa en una proporció d'entre dos i cinc grams per quilogram de producte, en fred o en calent, i l'únic que necessiteu per integrar-la és passar-hi el túrmix.
Escalfeu l'aigua al foc i quan bulli aboqueu-hi la farigola i un pe'l de sal. Traieu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant 10 minuts. Un cop fet, coleu-ho i, en el mateix pot, afegiu-hi la xantana. Passeu-hi el túrmix i anireu veient com es va espessant. Reserveu-ho al costat del foc.
Preescalfeu el forn a 230ºC. Trenqueu els ous i separeu ben bé els dos rovells en dos platets individuals. Poseu les dues clares al pot del robot -o en un bol si feu servir unes varilles- i munteu-les. És bo que poseu el recipient a la nevera una estona abans, que estigui fred quan manipuleu les clares. Un cop estiguin muntades, afegiu-hi la ceba dessecada i remeneu-ho amb suavitat amb una espàtula, de baix cap a dalt. Un cop incorporat, feu-ne dos nius damunt de la safata del forn coberta amb paper vegetal. Amb una cullera, feu-hi un petit clot al mig.
Poseu la safata al forn durant tres minuts. Traieu-la del forn i poseu els dos rovells als forats que hem fet a cada niu. Enforneu-ho a la mateixa temperatura durant tres minuts més. Mentrestant torreu les dues llesques de pa i talleu-les a daus. Ja tindrem tots els elements a punt. En dos plats fons, aboqueu-hi un llit de la infusió de farigola. Poseu al damunt l'ou i al final els daus de pa torrat. Un avís: és un plat més de forquilla i ganivet que no pas de cullera. O potser us caldran tots tres estris... Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada